01-08-2017

Overbevisninger.

Jeg er pt. optaget af en bog, der hedder "Skygger før daggry", skrevet af Teal Swan. Dybest set en bog til at blive bevidst om større selvkærlighed, eller slippe sit selvhad.

En af øvelserne i denne bog går ud på at finde nogle overbevisninger om dig selv, du går rundt med, som ikke gavner dig. Når vi har hørt andre eller os selv fortælle os en ting rigtig mange gange, får vi en overbevisning, der fungerer på samme måde, som når du f.eks har lært at cykle eller svømme, du tænker ikke mere over det. Disse overbevisninger er nogle drillepinde i vort liv.

Jeg vil her dele en af mine egne overbevisninger, jeg blev bevidst om, med dig.

JEG SKAL LEVE OP TIL + under der igen: der skal altid komme noget ud af det, jeg gør og jeg skal hele tiden forbedre mig.

Når jeg tror, jeg skal leve op til, sætter jeg mig selv i en situation af stress. Jeg tror, at hvis jeg lever op til..... får jeg gevinst i forhold til accept fra andre. Dette sker de færreste gange og skaber så frustration i mit liv.

Jeg må ændre den vibrationelle overbevisning, jeg lavede som foster. ( Min far havde sagt, da min mor var ved at føde for tidligt, at det barn kunne da bare blive smidt ud og så kunne de lave et andet) Den slags hører et foster og min overbevisning blev, at hvis jeg ikke lever op til, bliver jeg kasseret.

Ny overbevisning: DER ER INTET, JEG SKAL LEVE OP TIL.

Jeg skal være mig . Tillade at være mig ud fra det jeg mærker i mit hjerte. Ved at være mig selv, autentisk, kan jeg slappe af. Jeg skal ikke nødvendigvis lave noget, der giver afkast, hverken på den ene eller den anden måde. Ved blot at være tilstede og flyde med energien udfører jeg det, jeg kom for.

På vejen til forbedring er der op og nedture. Hvad er forbedring? Det er forskelligt, set udfra forskellige planer i livet. Man kan forbedre sig i sine relationer til andre. Det betyder i grunden at være autentisk. Ved at være autentisk viser jeg mit sande selv og det vil betyde, at relationer bliver forbedrede, fordi nogle vil falde fra og andre komme til.

Når jeg er mit autentiske selv, tiltrækker jeg for mig gode relationer

Udbyttet af ens gøremål/handlinger kan ikke måles og vejes kun ud fra økonomisk gevinst. Det handler om energi.  Energien af noget, der bliver udført med glæde, er en gevinst i sig selv. Tingene kan ikke måles på den måde, altså er det forkert at sige, der skal være et afkast, af det man gør. Det kan ikke måles.

Det kan være meget produktivt at gøre ingenting.

Være i livet, flyde med, ingen målen og vejen, men finde glæde og tilfredshed med det, som er her og nu.

Give slip på den underliggende overbevisning, at der hele tiden skal stræbes efter noget mere, bedre. Det bedste for mig er at gøre ting, der giver glæde og lyst til at være i livet. En evig tro på at skulle forbedre mig eller opnå mere, er en meningsløs måde at leve livet på. Det er ok at sætte sig mål, at ville dygtiggøre sig, når det medfører større glæde og tilfredshed.

Mine tanker om , at det noget man skal for at være værdig til sin eksistens, er totalt falsk. Sikke et indre pres jeg ubevidst har givet mig selv. I skrivende stund oplever jeg det som en stor boks, jeg har løbet rundt i og knaldet  hovedet mod væggen. Der er ingen glæde og ingen tilfredshed, kun en pukken på mig selv og uanset hvad, bliver jeg ikke tilfreds.

Jeg kan komme ud af boksen med et knips, ved at skabe og konsolidere en ny overbevisning.

JEG ER SKABT FOR AT VÆRE I LIVET MED GLÆDE OG TILFREDSHED. DET ER MIN MENNSKERET.

Min krop er lettere og jeg er mere glad, når jeg bare er uden spekulation på udbytte , produktivitet.

Tilfredshed i fordybelsen er det største afkast.

Den følelsesmæssige gevinst er, at jeg bliver fri, uden stress og åbner for nye muligheder. Det åbner også for selvværd. Jeg er god nok uden at skulle leve op til andre.

Jeg er blevet bevidst om, at alt dette egentlig har været min Fars kamp, jeg har levet med.

Så det slipper jeg NU. Jeg er nok, bare som jeg er. Vær i livet, nyd det oplev det.

Ved at smile til livet, smiler det tilbage.

MIT LIV ER MIT AT LEVE.